Értesítés

Babaúszáscikk

MOSOLYOGVA, A VÍZ ALATT


A babaúszás felfrissíti a testet és a lelket – a szülőknek és a kicsiknek is élmény.Baba

Monor, Dunavarsány és Óbuda helyszínekkel szakképzett oktató irányításával babaúszás zajlik. A foglalkozásokon természetesen a büszke szülők is aktívan részt vesznek.

 

Már az uszodák bejáratánál hosszan kígyózó babakocsisor fogadja az úszásra érkező családokat. A nagy érdeklődés egyik oka, hogy hasonló programra eddig csak a fővárosba lehetett vinni a babákat.

Már a három hónapos apróságokat is várjuk – mondta Viczkó Andrea (30/40-78-301; www.andiuszi.hu), a HRG Alapítvány végzett gyógyúszás foglalkoztatója, az oktatás vezetője. – Azért jó ilyen korán elkezdeni, mert a kicsiknek ebben a korban még működik az anyaméhben megszerzett búvárreflexük (ha az orrukat és szájukat víz éri, akkor pár másodpercig nem vesznek levegőt), ami általában 7-8 hónapos korukra eltűnik. Erre alapozva, hamar meg lehet velük szerettetni a vizet, s utána tudatosan és könnyen merülnek.

A babák eMedencelőször speciális gyakorlatokkal melegítenek be a medence közepén anyuval vagy apuval, majd a vízbe csobbanva élvezhetik a pancsolás minden örömét. Az úszásoktatások során fejlődik az apróságok betegségekkel szembeni ellená llóképessége, fejleszti a gyerekek immunrendszerét,
izomzatát, és növeli a tüdő levegő-kapacitását. A vízben számos olyan mozgásra képesek, amit a szárazföldön nem tudnának elvégezni.

 

 

Az aktív programot egyébként a legkisebbek is rendkívül jól bírják: gyakran még a víz alatt is mosolyognak, Monor, Dunavarsány és Óbuda helyszíneken.


Kiegészítő információk